Seniorit kotona

Tulosta

HääpyörätuoliHuoltomaailman perustajan sydämen asiana on seniorien hyvinvointi. Suurin osa senioreista haluaa asua kotonaan niin pitkään kuin suinkin mahdollista. Ikääntyvien ihmisten kotona asuminen on Suomessa myös valtakunnallinen tavoite. Vaikka seniorilla alkaa ilmetä vaikeuksia asua yksin kotona, se ei tarkoita että omasta kodista olisi muutettava pois. Haluamme tukea ikääntyvien ihmisten kotona asumista tarjoamalla ammattitaitoista apua ja palvelua kotona asumisen toimivuuteen, turvallisuuteen ja viihtyisyyteen. Palveluistamme saa kotitalousvähennyksen verotuksessa. Myös omille tai puolison vanhemmille, tai isovanhemmille ostettu palvelu oikeuttaa kotitalousvähennykseen verotuksessa.

Tarjoamme seniorien tarpeiden ja toiveiden mukaista palvelua. Palveluihimme kuuluvat:

Hoivapalvelut

Hoivapalvelut tarjoaa kodinhoitoa ja hoivaa toimintakyvyltään heikentyneelle tai muistisairaalle seniorille sekä apua hänen mahdolliselle omaishoitajalleen.

Tarjoamme ammattitaitoista ja vastuuntuntoista palvelua suoraan seniorin kotiin. Saatavilla olevien palvelujen valikoima on runsas ja siitä voidaan räätälöidä tarkoituksenmukaisin ja parhaiten soveltuva kokonaisuus kunkin seniorin tarpeisiin. Palvelukokonaisuutta voidaan helposti muuttaa tai laajentaa. Palvelu voi tarpeen mukaan olla vaikkapa muutama tunti päivässä tai viikossa tai pitkäaikaishoivaa 24 tuntia vuorokaudessa. Lue lisää hoivapalveluista.

Kodinhoitopalvelut

Tarjoamme yksilöllistä ja laadukasta kodinhoitoa omassa kodissaan asuville senioreille kotona asumisen tueksi ja viihtyisyydeksi. Kodinhoitopalvelumme sopii toki yhtä hyvin kaikenkokoisiin talouksiin ja elämäntilanteisiin. Palveluista voidaan räätälöidä kuhunkin tilanteeseen tarkoituksenmukaisin ja sopivin palvelukokonaisuus tai tarjota yksittäinen työsuorite. Tutustu laaja-alaiseen kodinhoitopalveluumme.

Esteetön ympäristö

Kodin ja asuinympäristön esteettömyys on tärkeää liikuntarajoitteisille sekä liikkumis- ja toimimisesteisille käyttäjille toimivaan ja turvalliseen asumiseen ja liikkumiseen. Koti, rakennus ja ympäristö on esteetön silloin, kun se on kaikille käyttäjille toimiva, turvallinen ja miellyttävä, ja kun rakennuksen kaikkiin tiloihin ja kerrostasoihin on helppo päästä. Lisäksi tilat ja niissä olevat toiminnot ovat mahdollisimman helppokäyttöisiä ja loogisia.

Esteetön ympäristö helpottaa tilojen käytettävyyttä kaikille käyttäjille. Huoltomaailma on Invalidiliitto r.y.:n yhteistyökumppani ja tekee Invalidiliiton suosituksen mukaisia rakennetun ympäristön esteettömyyskartoituksia ja tarvittavia muutos- ja asennustöitä.  Lisätietoja esteettömyydestä ja esteettömyyskartoituksesta Esteetön ympäristö -sivultamme sekä Invalidiliiton sivuilta www.esteeton.fi.

Siivouspalvelut

Siivouspalvelumme hoitaa kaikki siivousalan työt kotitalouksille. Kotisiivoukset toteutetaan aina asiakkaan toiveiden mukaan. Siivous voi olla sopimussiivousta, jolloin sovitut työt tehdään aina esim. kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa, tai kertaluonteinen siivous, esim. suursiivous tai ikkunoiden pesu tarpeen mukaan. Halutessanne luotettavaa ja laadukasta palvelua, tulemme mielellämme tekemään teille tarjouksen. Arviointikäynti on luonnollisesti maksuton. Lue lisää siivouspalveluista.

Talonmiespalvelut

Huoltomaailman talonmies- ja kiinteistöhuoltopalvelut huolehtii asuntojen ja kiinteistöjen toimivuudesta, asumisviihtyisyydestä, asumisturvallisuudesta sekä kiinteistöjen mahdollisimman taloudellisesta ylläpidosta ja hoidosta sekä kiinteistöjen arvon säilymisestä. Tarjoamme kaikkia alan palveluita joko yksittäisinä ja erillisinä työsuorituksina tai yksilöidyn ja kohteeseen räätälöidyn huoltosopimuksen mukaisena palvelukokonaisuutena. Lue lisää talkkaripalveluista ja kiinteistöhuollosta.

Turvallista ja itsenäistä kotihoitoa ja kotona asumista tukevia palveluita, laitteita ja järjestelmiä

Vanhustenhoitoa avustavia laitteita ja palveluita löytyy paljon. Hoidettavan vanhuksen kunnosta ja elämäntilanteesta riippuen käytössä voi olla vain jokin tukipalvelu tai useita elämää helpottavia laitteita. Kuitenkin kaikki palvelut ja laitteet, yhdessä tai erikseen, tukevat turvallista ja itsenäistä kotona asumista. Seuraavassa on tarkasteltu tavallisempia palveluita ja laitteita.

Liikkumisen apuvälineet

Kävelypyörät eli rollaattorit, pyörätuolit, potkupyörät ja kävelykelkat ovat tavallisimpia liikkumisen apuvälineitä. Huoltomaailma myy ja huoltaa tunnettujen kotimaisten valmistajien laitteita. Myös lisävarusteet asennettuna saat meiltä. Katso lisää liikkumisen apuvälineistä ja apuvälinehuollosta.

Hoitosängyt ja hoitokalusteet

Myymme ja huollamme tunnettujen kotimaisten valmistajien sairaala- ja hoitosänkyjä sekä hoitokalusteita kuten suihkupaarit ja -tuolit, kuljetuspaarit, tutkimus- ja hoitopöydät ja -tuolit sekä kuntoutuslaitteet. Lisätietoja hoitokalustehuollosta.

Ovipuhelin

Ovipuhelimen käytännöllisyys ilmenee parhaiten kerrostaloissa. Ovipuhelin voidaan asentaa yhtä hyvin myös pientaloihin. Ovipuhelimen avulla saa tiedon siitä kuka oven takana on ilman, että ovea tarvitsee avata. Ovipuhelin luo turvaa vanhuksille, eikä ei-toivottuja vieraita pääse sisään kotiin. Lisätietoja ovipuhelimista.

Hyvinvointiranneke (turvaranneke)

Hyvinvointirannekkeen tarkoituksena on seurata käyttäjän terveydentilaa. Esimerkiksi käyttäjän kaatuessa ranneke hälyttää apua paikalle. Rannekkeessa voi olla myös hälytysnappi avun pyytämiseksi omaiselta tai hälytyskeskuksesta. Rannekkeen avulla voidaan huomata erilaiset toiminnan muutokset kehossa ja antaa käyttäjälle turvaa itsenäistä kotona asumista ajatellen. Erinäisten anturien kautta ranneke lähettää tietoja esimerkiksi päivystäjälle tekonologiaa hyväksikäyttäen. Lisätietoja rannekkeesta.

Kodin hälytyslaitteet

Yksinkertaisin esimerkki vanhusten kotihoidossa käytettävistä hälytyslaitteista on hellavahti. Hellavahti toimii automaattisesti ajastimella. Ajastin katkaisee tarvittaessa hellan sähkön, jos sen levyjen lämpöä ei säädetä tietyn ajan kuluessa. Hellavahti ilmaisee hälytysäänellä hellan sähkön katkaisusta. Lisätietoja hälytyslaitteista.

Asuntoon sijoitettavat tunnistimet

Kotona asuvan vanhuksen turvaksi asennetut tunnistimet välittävät langattomasti tietoa esimerkiksi palvelun tarjoajan päivystävälle tietokoneelle, josta hoitaja edelleen tulkitsee tietoja. Tunnistimien avulla saadaan tietoa asukkaan liikkeistä ja toiminnoista. Lisätietoja Mobiilihoivasta.

Hälyttävä lääkeannostelija

Hälyttävä lääkeannostelija hälyttää aina, kun käyttäjän tulee ottaa lääkkeensä. Markkinoilta löytyy paljon erilaisia hälyttäviä annostelijoita, joihin esimerkiksi kotisairaanhoitaja voi "ladata" valmiiksi lääkkeet kuukauden ajaksi. Periaatteessa annostelija hälyttää aina kun lääkkeet on otettava ja lopettaa hälytyksen vasta kun lääkkeet on otettu. Erityisen käytännöllinen hälyttävä lääkeannostelija on muistisairaiden ihmisten kotihoidossa. Lisätietoja hälyttävistä lääkeannostelijoista.

Muut turvatuotteet

Myymme ja asennamme kaikkia turvalliseen asumiseen ja esteettömään kotiin liittyviä turva- ja mukavuustuotteita kuten tartunta- ja tukikaiteet ja -kahvat, matalat kynnykset, kynnysluiskat, rampit, wc-istuimen korotukset, wc-istuimen tukikaiteet, lavuaarin tukikaiteet, vuoteiden tukikaiteet, esteettömät suihkukaapit ja esteettömät istuma-ammeet. Katso lisätietoja laajasta ja koko ajan täydentyvästä valikoimastamme. Katso lisätietoja esteettömyystuotteista ja invatuotteista.

Huoltomaailma auttaa tarjoamalla ammattitaitoista ja vastuuntuntoista palvelua suoraan seniorin kotiin. Palvelemme koko Pirkanmaan alueella. Annamme mielellämme lisätietoja tuotteista ja palveluista. Ota yhteyttä, tarjoamme kuhunkin tarpeeseen parhaiten soveltuvan ja kokonaistaloudellisen ratkaisun.

Yhteydenottopyyntö

Tarjouspyyntö

Kotitalousvähennys

Toteutus Pirpoike, Design by Joomla 1.6 templates