Jätevesijärjestelmät

Tulosta

Haja-asutusalueiden jätevesijärjestelmät

Suomessa yli miljoona ihmistä asuu vakituisesti kunnallisen viemäröinnin ulkopuolella ja lähes sama määrä käy kesämökeillä samanlaisilla alueilla. Näiden ihmisten aiheuttama haja-kuormitus pohja- ja pintavesiin on yhtä suuri kuin kaupungeissa asuvien noin neljän miljoonan yhteensä. Vuonna 2010 käydyn kovan keskustelun seurauksena vanha jätevesiasetus laitettiin uusiksi, ja nyt voimassa oleva asetus selkeyttää toimintaa.

Valtioneuvoston asetus "Talousjätevesien käsittelystä vesihuoltolaitosten viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla" tuli voimaan 15.3.2011. Asetus koskee sekä olemassa olevia kiinteistöjä että uudisrakennuksia.

Valtioneuvoston asetus talousjätevesien käsittelystä haja-asutusalueella määrittelee, kuinka puhtaaksi jätevedet on käsiteltävä ennenkuin ne päästetään ympäristöön. Puhdistustasovaatimukset on määritelty orgaaniselle aineelle, fosforille ja typelle. Herkästi pilaantuvilla alueilla, kuten rannoilla, kunta voi ympäristönsuojelumääräyksissään edellyttää perusvaatimuksia korkeampaa puhdistustasoa. Uusien kiinteistöjen jätevesijärjestelmien tulee täyttää asetuksen vaatimukset heti. Jos kiinteistö on rakennettu ennen 1.1.2004, siirtymäaikaa on 15.3.2016 saakka. Vanhojen järjestelmien korjaamiseen on mahdollista saada tukea, ja eri tukimuodoista voi tiedustella oman kunnan vesihuoltoviranomaiselta.

Ammattitaitoinen suunnittelu, kohteeseen sopiva tuote ja oikein tehty asennus takaavat, että kiinteistölle tulee laadukas ja pitkäikäinen jätevesijärjestelmä. Jätevesien käsittelyjärjestelmän oikeanlainen käyttö ja huolto varmistavat järjestelmän toiminnan siten, että se täyttää asetuksen puhdistusvelvoitteen ja auttaa pitämään luonnon puhtaana.

Nyt on oikea aika!

Nyt kannattaa toimia, niin säästät aikaa, vaivaa ja rahaa. Kotitalousvähennyksen määrä on nyt huipussaan ja myös muita tukimuotoja on käytettävissä. Ota yhteyttä meihin, niin autamme Sinua viemään koko hankkeen alusta loppuun mahdollisimman sujuvasta ja kokonaistaloudellisesti.

Huoltomaailma on Biolanin sopimuskumppani ja valtuuttama Jätevesimestari, joka myy, asentaa ja huoltaa kaikkia Biolanin jätevesijärjestelmiä ja ympäristötuotteita sekä Ympäristö Raita Oy:n sopimuskumppani joka myy, asentaa ja huoltaa kaikkia Ympäristö Raidan valmistamia jätevesijärjestelmiä.

Biolanin ja Ympäristö Raidan laitevalikoimista löytyy sopiva ja tarkoituksenmukainen jätevesien puhdistusjärjestelmä aina pienistä saunasuodattimista isoihin kymmenien kotitalouksien kyläpuhdistamoihin. Ota yhteyttä, laitetaan jätevesiasiat kuntoon!

Tarjouspyyntö

Biolan jätevedenpuhdistamoBiolan jäteveden puhdistamoBiolan jäteveden puhdistamo

Kuvien lähde Biolan Oy

Toteutus Pirpoike, Design by Joomla 1.6 templates