Turvalaitteet

Tulosta

Turvallista ja itsenäistä kotihoitoa ja kotona asumista tukevia palveluita, laitteita ja järjestelmiä

Vanhustenhoitoa avustavia laitteita ja palveluita löytyy paljon. Hoidettavan vanhuksen kunnosta ja elämäntilanteesta riippuen käytössä voi olla vain jokin tukipalvelu tai useita elämää helpottavia laitteita. Kuitenkin kaikki palvelut ja laitteet - yhdessä tai erikseen - tukevat turvallista ja itsenäistä kotona asumista. Seuraavassa on tarkasteltu tavallisempia palveluita ja laitteita.

Liikkumisen apuvälineet

Kävelypyörät eli rollaattorit, pyörätuolit, potkupyörät ja kävelykelkat ovat tavallisimpia liikkumisen apuvälineitä. Huoltomaailma myy ja huoltaa tunnettujen kotimaisten valmistajien laitteita. Myös lisävarusteet asennettuna saat meiltä. Katso Liikkumisen apuvälineet ja Apuvälinehuolto.

Hoitosängyt ja hoitokalusteet

Myymme ja huollamme tunnettujen kotimaisten valmistajien sairaala- ja hoitosänkyjä sekä hoitokalusteita kuten suihkupaarit ja -tuolit, kuljetuspaarit, tutkimus- ja hoitopöydät ja -tuolit sekä kuntoutuslaitteet. Lisätietoja Hoitokalustehuolto.

Ovisilmä

Digitaalinen ovisilmä parantaa kodin turvallisuutta. Ovisilmään sijoitetusta kameran näytöstä näkee selvästi, kuka oven takana on, ja oven voi avata turvallisesti. Käyttö on helppoa ja tapahtuu yhtä nappia painamalla. Lisätietoja tästä.

Ovipuhelin

Ovipuhelimen käytännöllisyys ilmenee parhaiten kerrostaloissa. Ovipuhelin voidaan asentaa yhtä hyvin myös pientaloihin. Ovipuhelimen avulla saa tiedon siitä, kuka oven takana on, ilman että ovea tarvitsee avata. Ovipuhelin luo turvaa vanhuksille, eikä ei-toivottuja vieraita pääse sisään kotiin.

Kulunhallintalaite ja oven sähkölukko

Seniori-ikäisten palveluissa kulunhallintajärjestelmää voidaan soveltaa esimerkiksi kotisairaanhoidon ja kotipalveluiden järjestämisessä. Seniorin ovelle asennetaan kulunhallintalaite ja sähkölukko. Oven avaamiseen voidaan antaa intenetissä käyttöoikeudet vain niille henkilöille, joiden halutaan seniorin luona vierailevan. Näin säästytään avainten luovuttamiselta vieraille. Kulkuoikeuksia voidaan rajoittaa eri kulkijoiden osalta kellonajan, viikonpäivän ja päivämäärän mukaan. Kulkuoikeudet pystytään poistamaan järjestelmästä yhdellä napin painalluksella. Jokaisesta kulkukerrasta jää lokitieto, joten käyntejä vanhuksen luona voidaan seurata jälkikäteen.

Hyvinvointiranneke eli turvaranneke

Hyvinvointirannekkeen tarkoituksena on seurata käyttäjän terveydentilaa. Esimerkiksi käyttäjän kaatuessa ranneke hälyttää apua paikalle. Rannekkeessa voi olla hälytysnappi avun pyytämiseksi omaiselta tai hälytyskeskuksesta. Rannekkeen avulla voidaan huomata erilaiset toiminnan muutokset kehossa ja antaa käyttäjälle turvaa itsenäistä kotona asumista ajatellen. Erinäisten anturien kautta tekonologiaa hyväksikäyttäen ranneke lähettää tietoja esimerkiksi päivystäjälle.

Kodin hälytyslaitteet

Yksinkertaisin esimerkki vanhusten kotihoidossa käytettävistä hälytyslaitteista on hellavahti. Hellavahti toimii automaattisesti ajastimella. Ajastin katkaisee tarvittaessa hellan sähkön, jos sen levyjen lämpöä ei säädetä tietyn ajan kuluessa. Hellavahti ilmaisee hälytysäänellä hellan sähkön katkaisusta. Katso lisätietoja hellavahdista.

Asuntoon sijoitettavat tunnistimet

Kotona asuvan vanhuksen turvaksi asennetut tunnistimet välittävät langattomasti tietoa palveluntarjoajan päivystävälle tietokoneelle, josta hoitaja edelleen tulkitsee tietoja. Tunnistimien avulla saadaan tietoa asukkaan liikkeistä ja toiminnoista.

Hälyttävä lääkeannostelija

Hälyttävä lääkeannostelija hälyttää aina, kun käyttäjän tulee ottaa lääkkeensä. Markkinoilta löytyy paljon erilaisia hälyttäviä annostelijoita, joihin kotisairaanhoitaja voi "ladata" valmiiksi lääkkeet kuukauden ajaksi. Periaatteessa annostelija hälyttää aina kun lääkkeet on otettava ja lopettaa hälytyksen vasta kun lääkkeet on otettu. Erityisen käytännöllinen hälyttävä lääkeannostelija on muistisairaiden ihmisten kotihoidossa.

Muut turvatuotteet

Myymme ja asennamme kaikkia turvalliseen asumiseen ja esteettömään kotiin liittyviä turva- ja mukavuustuotteita kuten tartunta- ja tukikaiteet ja -kahvat, matalat kynnykset, kynnysluiskat, rampit, wc-istuimen korotukset, wc-istuimen tukikaiteet, lavuaarin tukikaiteet, vuoteiden tukikaiteet, esteettömät suihkukaapit ja esteettömät istuma-ammeet. Katso lisätietoja laajasta ja koko ajan täydentyvästä valikoimastamme: Esteettömyystuotteet ja Invatuotteet.

Huoltomaailma auttaa tarjoamalla ammattitaitoista ja vastuuntuntoista palvelua suoraan seniorin kotiin. Palvelemme koko Pirkanmaan alueella. Annamme mielellämme lisätietoja tuotteista ja palveluista. Ota yhteyttä, tarjoamme kuhunkin tarpeeseen parhaiten soveltuvan ja kokonaistaloudellisen ratkaisun.

Tarjouspyyntö

Kotitalousvähennys

 

Toteutus Pirpoike, Design by Joomla 1.6 templates