Lämpöpumput

Tulosta

Maalämpöpumppu

Maalämpöpumppu kerää maaperään, kallioon tai veteen varastoitunutta auringonlämpöä. Maalämpö luokitellaan uusiutuvaksi energiaksi. Lämpö otetaan yleisimmin joko syvästä porakaivosta tai pintamaahan asennetusta pitkästä vaakaputkistosta. Jos tontti sijaitsee sopivasti vesistön äärellä, voidaan lämpö ottaa myös vedestä. Maalämpö on yleistynyt, kun sähkön ja öljyn hinta on noussut. Samaan aikaan lämpöpumput ovat kehittyneet tehokkaiksi ja luotettaviksi.

Huoltomaailma yhdessä yhteistyökumppanien kanssa voi tarjota koko maalämpöjärjestelmän avaimet käteen -periaatteella, tai yksittäisiä osuuksia kuten esim. porakaivojen teko.

Lisätietoja lämpöpumpuista.

Saneerauskohteissa maalämpöjärjestelmään siirtymisessä on mahdollisuus moniin huomattaviin tukiin.

Annamme mielellämme lisätietoja.

Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumppu hyödyntää ilmaan varastoitunutta auringon energiaa. Tyypillinen ilmalämpöpumppu tuottaa käyttämäänsä sähkömäärään verrattuna noin kaksinkertaisen määrän ilmaan sitoutunutta uusiutuvaa ja puhdasta energiaa. Noin puolet ilmalämpöpumpun tuottamasta lämmöstä on uusituvaa energiaa, joka ei aiheuta kasvihuonekaasupäästöjä. Puolet tuotetusta lämmöstä tulee ilmalämpöpumpun käyttämästä sähköstä.

Ilmalämpöpumput jaetaan kolmeen pääryhmään.

Ilma-ilmalämpöpumppu

Ilma-ilmalämpöpumpuissa lämpö otetaan ulkoilmasta ja luovutetaan tavallisesti suoraan huoneilmaan. Pumpun sisäyksikön sijoittamisessa on tärkeää, että lämmin ilma pääsee hyvin eri puolille asuntoa. Ilma-ilmalämpöpumppua voidaan käyttää myös asunnon viilentämiseen.

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu luovuttaa lämpöä vesikiertoiseen järjestelmään ja voi lämmittää myös käyttöveden. Tämän tyypin lämpöpumppua käytetään pelkästään lämmittämiseen, jäähdyttämiseen sopii ilma-ilmalämpöpumppu.

Poistoilmalämpöpumppu

Poistoilmalämpöpumppu käyttää lämmönlähteenä talosta koneellisesti poistettavaa ilmanvaihtoilmaa. Lämpöpumppu ottaa tämän lämpimän ilman energian talteen ja siirtää sen rakennuksen tiloihin puhallettavaan tuloilmaan, lämpimän käyttöveden lämmittämiseen ja lämmitysjärjestelmän käyttöön.

Vanha talo ja ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu voi olla oiva ratkaisu, kun rakennusta saneerataan ja lämmitysjärjestelmää päivitetään. Minkälainen ratkaisu on sopivin, riippuu rakennuksen olemassa olevasta lämmitysjärjestelmästä. Taloon, joka lämmitetään suoralla sähköllä, sopii ilma-ilmalämpöpumppu hyvin. Se pienentää lämmityskustannuksia 30-40 %. Jos huonejärjestely on avara, lämpö siirtyy paremmin huoneesta toiseen, ja lämpöpumpusta saadaan suurempi hyöty.

Lämpöpumppujen asennus on on kotitalouksille verotuksessa kotitalousvähennyskelpoista.

Lisätietoja lämpöpumpuista.

Huoltomaailma yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa voi tarjota kohteeseenne parhaiten soveltuvan ja taloudellisimman ratkaisun. Annamme mielellämme lisätietoa.

Yhteydenottopyyntö

Tarjouspyyntö

Toteutus Pirpoike, Design by Joomla 1.6 templates